Mojitomisu-nopresso
Mielőtt megrettennétek a nevétől, előre leszögezném, egy extra könnyű, gyors és frissítő desszertről van szó. A mojitomisu pontosan úgy készül, mint a jól ismert olasz testvére, a tiramisu- csak kávé nélkül.
Amire szükségünk lesz (21x15cm tál):
- 2 db lime leve (a takarékoskodás érdekében, előbb reszeljük meg a héjukat egy külön tányérba)
- 1 marék friss menta
- 175 g túró
- 200 ml habtejszín
- 150 g babapiskóta
- fél tábla fehér csokoládé
Így készítsük el:
Pár menta levelet, és két vékonyra szelt zöld citrom szeletet kezdésként tegyünk félre a díszítéshez. A maradék mentát vágjuk apróra, majd a frissen facsart lime levével a túróval és a habtejszínnel alaposan dolgozzuk össze; krémes állagot kell kapjunk. A babapiskótákkal megágyazunk a tálba, majd megkenjük a krémmel. Az elegyengetett krémre fehér csokoládét reszelünk. A tál tetejéig rétegezzük őket, a végén pedig mentával, fehér csokoládé forgáccsal és lime karikával díszítjük. Ezt követően minimum három órát pihentetjük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Megjegyzés: a bátrak nyugodtan keverjenek a krémhez fehér rumot - elrontani nem fogja :) Cukrot pedig szándékosan nem tartalmaz a recept, hiszen a habtejszín és a babapiskóta önmagában cukrozott.
