Mojitomisu-nopresso

2023.01.16

Mielőtt megrettennétek a nevétől, előre leszögezném, egy extra könnyű, gyors és frissítő desszertről van szó. A mojitomisu pontosan úgy készül, mint a jól ismert olasz testvére, a tiramisu- csak kávé nélkül.

Amire szükségünk lesz (21x15cm tál):

- 2 db lime leve (a takarékoskodás érdekében, előbb reszeljük meg a héjukat egy külön tányérba)
- 1 marék friss menta
- 175 g túró
- 200 ml habtejszín
- 150 g babapiskóta
- fél tábla fehér csokoládé

Így készítsük el:

Pár menta levelet, és két vékonyra szelt zöld citrom szeletet kezdésként tegyünk félre a díszítéshez. A maradék mentát vágjuk apróra, majd a frissen facsart lime levével a túróval és a habtejszínnel alaposan dolgozzuk össze; krémes állagot kell kapjunk. A babapiskótákkal megágyazunk a tálba, majd megkenjük a krémmel. Az elegyengetett krémre fehér csokoládét reszelünk. A tál tetejéig rétegezzük őket, a végén pedig mentával, fehér csokoládé forgáccsal és lime karikával díszítjük. Ezt követően minimum három órát pihentetjük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Megjegyzés: a bátrak nyugodtan keverjenek a krémhez fehér rumot - elrontani nem fogja :) Cukrot pedig szándékosan nem tartalmaz a recept, hiszen a habtejszín és a babapiskóta önmagában cukrozott. 

"Ha levelét kezeddel
 összemorzsolod,
Párizs parfömje helyett
 ez lesz az illatod.
S éjjel, ha még nem alszol
s felém nyújtod kezed,
álmomban menta-réten
vándorlok veled"
(Áprily Lajos-Menta (részlet) 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.