Bolondok krémese

Ez a sütés nélküli, krémes finomság igazából a kezdeti lelkesedés, és kreatív ugyanakkor őrült megoldásokról kapta a nevét. Úgy kezdtem ezt a hónapot, hogy szerettem volna valami igazán "látványos", édes, habos, krémes kanalazni/villázni valót rittyenteni. No, de ezt valamennyire költséghatékonyan terveztem kivitelezni. Így például az egyik alapanyagot, otthon a saját két kezemmel és egy klopfolóval püföltem darabokra. Ezzel a technikával három "legyet" ütöttem egy csapásra: stresszt is kiváló volt így levezetni, a daráltkeksz is meglett, így pedig meg volt az aznapi sikerélmény is. (persze nem kell követni ezt az őrült lépést, de egyszer feltétlenül ki kell próbálni) Na, de nem is húzom tovább a szót, ez egy keverős-kavarós, egyszerű hűtős sütemény. amire minimum 3 órát kell várni. Ha pedig véletlenül elfejtenéd, hogy a hűtőben pihen, és csak másnap szembesülsz vele, akkor hidd el, még finomabb lesz.
Ami kelleni fog
a kekszes alaphoz:
- 200g keksz keverék (fele-fele arányban: háztartási keksz és mézes győri édes)
- 100 g mandula/törökmogyoró/kesudió, de a dió is bőven megteszi
- 80 g olvasztott vaj
az első réteghez:
- 100 g mascapone/ricotta
- 80 g mogyorókrém
- 150 ml habtejszín
a második réteghez:
- 100g mascapone/ricotta
- 150ml habtejszín
Így csináljuk:

1. A kekszet alaposan összetörjük, lehet aprítóval, botmixerrel vagy ha nincs más megoldás lsd a rögtönzött példámat: egy vastagabb zacskóba öntsd a kekszet, majd egy klopfolóval alaposan verd ki belőle a szuszt is. A magokkal ugyanezt az eljárást kell alkalmazni. Nem baj, ha nagyobb darabok is akadnak a porszemre szétesett kekszmorzsalékokban.
2. A tört kekszet egy tálba tesszük a zúzott magok egy részével, majd a felolvasztott vajat hozzácsurgatjuk. Alaposan összegyúrjuk, majd egy tálba kiterítjük. Kb 5-10 mm vastagságúra. Hűtőbe tesszük pihenni.
3. A krémekhez az alapanyagokat egy robotgép segítségével alaposan kikeverjük, amikor keményebb krémmé, "habbá" alakul, először a nutellás, majd a sima fehér krémet pakoljuk rá. A sütemény tetejét pedig megszórjuk a maradék zúzott maggal.
4. Betesszük a hűtőbe az összeállított desszertet, és másnapig ott felejtjük. :)
"A boldogság sose fő,
sose cél, csak pihenő.
Hogy tartós legyen egészed,
váltakoznak mind a részek.
Nem a megnyugvás a cél:
mind mozogjon, ami él"
(Weöres Sándor)