Egyserpenyős rakott gomba

Ha nincs túl sok időd összedobni egy laktató és villantós fogást az asztalra, akkor feltétlenül próbáld ki ezt az egyserpenyős gombás rakottast. A nap bármely étkezésére megcsinálhatod, ám a tojás és burgonya tartalma miatt, én inkább egy kiadós reggelinek ajánlanám.
Amire szükséged lesz egy kétszemélyes adaghoz:
- 4 db nagyobb fej gomba (én csiperkét használtam)
- 1 db kápia paprika ( a sima TV vagy kaliforniai is megteszi)
- 1 db közepes méretű paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 2 db közepes méretű burgonya
- 2 db tojás
- 1 db vöröshagyma/salottahagyma/póréhagyma
Fűszerek: rozmaring, kakukkfű, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors, csili pehely
1. A hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, ameddig ez megtörténik, a megmosott gombafejeket (én nem szoktam megpucolni) tetszőleges szeletekre/kockákra vágjuk.
2. A paprikát és a a paradicsomot is tetszőleges formára aprítjuk, majd mindet a hagymához adjuk.
3.Fűszerezzük és addig főzzük, míg ragus állagot nem kapunk. Amíg ezt elérjük, a krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és vékony (csipszes) karikákra vágjuk
4. Ha ragu elkészült, kikanalazzuk egy tányérba, a serpenyőt (nem törüljük ki) kevés olajjal kikenve visszahelyezzük a tűzhelyre, és a felkarikázott burgonyával megágyazunk benne. 2 tojás felkeverünk, és hozzáadjuk a gombás raguhoz.
5. Miközben már halljuk a kis sercegő hangot a serpenyőből, beterítjük a krumpliszeletekkel a ragu tetejét. Egy óvatos, de hirtelen mozdulattal, átpörgetjük, mint a palacsintát.
(Mivel nekem sem sikerül mindig) tipp a fordításhoz: egy másik serpenyőt összeillesztesz a serpenyőd tetejével és átfordítod, vagy két szélesebb fordító lapáttal alányúlsz és átfordítod az ételt.
(Nekem sincs mindig időm/ kedvem a bavúrokhoz :) ) Ha nem akarsz trükközni, nem fontos. Nyugodtan hagyd ki a felső csipsz réteget, fordítsd át anélkül, így is mennyei lesz! :)
A kész ételt egy tányérra csúsztatod, és igény szerint kenyérrel, zsömlével vagy esetleg házi laffával tálaljuk.
Extra: Ha sajtrajongó vagy, sütés közben, nyugodtan szórd meg reszelt sajttal a ragu tetejét.


