Egyserpenyős csirke

Nincs sok időd, de varázsolni kéne valamit az asztalra? Akkor ez a te recepted lesz, kevés hozzávalós villámgyors fogás, és még az is elfogyasztja, aki nem rajong a kínai ízvilágú ételekért, merthogy hasonló, de mégis egészen más.
Hozzávalók egy személyre:
Azzal kezdeném, hogy a zöldség listátˇˇ, nyugodtan igazítsátok a hűtötök tartalmához, hiszen minden típusú zöldséggel kiváló fogást fogtok kapni. Ennek a fogásnak valahol az is a lényege, vagy érdekessége, hogy nem kell feltétlenül vásárolni hozzávalókat, inkább a maradékmentés a célja. Legalábbis nálam ez az ötlet így született meg :)
1 fél tenyérnyi csirkemell filé
1 gerezd fokhagyma
2 karika csípős paprika
1/4 paradicsom és paprika, sárgarépa
1 marék rizstészta
2 ek olivaolaj
1 db tojás
2 karika/szelet gyömbér
1 ek szójaszósz, fél citrom leve
Így készítsük el:
1. A rizstésztát egy edényben forró vízzel leöntjük, hagyjuk ázni, míg megpuhul. Következő lépésként a lehető legvékonyabbra/ kisebbre vágjuk fel a csirkemellet, a fokhagymát, a csilit és a gyömbért szeleteljük fel majd só, bors kíséretében pirítsuk meg őket az olívaolajon.
2. Amíg pirul a csirkemell, gyorsan vékonyra szeleteljük a zöldségeket, és hozzádobjuk őket a piruló húshoz. Összerázzuk őket, jöhet rá a szójaszósz. Kicsit hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, addig a tojás felkeverjük, mint a rántottának valót.
3. A zöldséges húst egy tálba tesszük, a megmaradt olajon pedig a tojás készre sütjük, tépkedjük meg kicsit sütés közben. Jöhet rá a húsos zöldség, a tészta. Alaposan összesütjük őket a serpenyőben. Majd meglocsoljuk egy kis citromlével, és fogyasztásra kész is van.
Tipp: tojás nélkül is tökéletes :)