Grizorange, a tejbegríz újjászületése

Ahogy beköszöntött a jó idő, és a böjt szezon, egyre inkább a hűtött és gyorsan elkészült édességekre vágytam. Ez a Grízorange egy olyan finomság, amihez az időnk java része inkább a várakozásra megy el, mint sem az elkészítésére. Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni.
Amire szükségünk van:
- 1 bögre búzadara
- kb 8 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
-1 darab narancs héja reszelve, majd a gyümölcs leve
- 1 kupaknyi rózsavíz (ez elengedhető)
- 1 ek vaj
- 200ml habtejszín
Az elkészítése:
1. A tejet felmelegítjük, majd mehet bele a csipet só, és a gríz. Kevergetjük, belereszeljük a fél narancs héját, és belefacsarjuk a fél narancs levét.
2. Ahogy sűrűsödik, mehet bele a cukor, elzárjuk alatta a gázt, és belekeverjük a vajat. A kész masszánkat, aminek kicsit pudingosabb állagúnak kell lennie beleöntjük egy hőálló tálba. Lefedjük fóliával és hagyjuk a maga ütemében kihűlni.
3. Ameddig a grízünk hűl, kikeverjük a narancshéjával és a narancslével a habtejszínünket. Ha van otthon egy kupaknyi rózsavíz használjuk bátran, varázslatos illatot eredményez.
4. Amint a gríz kihűlt, és keményre kevertük a habot, utóbbi mehet is a búzadarapudingunk tetejére. A legfelső réteg már csak díszítés, vékonyra szelt narancsokat helyezünk a tetejére és mehet is a hűtőbe.
