Grizorange, a tejbegríz újjászületése

2023.03.26

Ahogy beköszöntött a jó idő, és a böjt szezon, egyre inkább a hűtött és gyorsan elkészült édességekre vágytam. Ez a Grízorange egy olyan finomság, amihez az időnk java része inkább a várakozásra megy el, mint sem az elkészítésére. Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni. 

Amire szükségünk van: 

- 1 bögre búzadara
- kb 8 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
-1 darab narancs héja reszelve, majd a gyümölcs leve
- 1 kupaknyi rózsavíz (ez elengedhető)
- 1 ek vaj

- 200ml habtejszín


Az elkészítése:

1. A tejet felmelegítjük,  majd mehet bele a csipet só, és a gríz. Kevergetjük, belereszeljük a fél narancs héját, és belefacsarjuk a fél narancs levét. 

2. Ahogy sűrűsödik, mehet bele a cukor,  elzárjuk alatta a gázt, és belekeverjük a vajat.  A kész masszánkat, aminek kicsit pudingosabb állagúnak kell lennie beleöntjük egy hőálló tálba. Lefedjük fóliával és hagyjuk a maga ütemében kihűlni. 

3. Ameddig a grízünk hűl, kikeverjük a narancshéjával és a narancslével a habtejszínünket. Ha van otthon egy kupaknyi rózsavíz használjuk bátran, varázslatos illatot eredményez. 

4. Amint a gríz kihűlt, és keményre kevertük a habot, utóbbi mehet is a búzadarapudingunk tetejére. A legfelső réteg már csak díszítés, vékonyra szelt narancsokat helyezünk a tetejére és mehet is  a hűtőbe. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.