Mama linzere

A hagyományos ízek kedvelőinek ajánlom e receptet! "Kéne valami sütemény az asztalra a hétvégén, ami eltartható és mindig finom marad"- mondta a mamám; majd pillanatok alatt összedobott egy laza tésztát, megkente a házikészítésű baracklekvárjával és napokon át illatos-ízes omlós teasüteményt ropogtattunk. Készítsétek nagy szeretettel magatoknak és a vendégeiteknek, tökéletes meglepetés! Gyors, egyszerű és az otthon érzetét adja egy harapásnyi sütemény.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1/2 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve
1 db tojás
12 dkg vaj-margarin
Így készítsd el:
Az összes alapanyagot egy tálba öntjük, és addig gyúrjuk, míg a tésztánk nyújtható állapotba nem került. Ha elértük ezt az állagot egy picit pihentetjük a kezünket, kb. 20 percet.
Pihenés után vékonyra kb. 5mm vastagságúra nyújtjuk, a szimpatikus szaggatóval pedig formára vágjuk őket.
Sütőpapírra tesszük és 20-25 fokon aranybarnára sütjük a formáinkat.
Ha kész, hagyjuk hűlni, majd a számunkra szimpatikus lekvárral megkenjük, porcukrozzuk és hagyjuk puhulni.


A kapun belépve
finom étkek illata csalogat egyre
befele a házba, a hűs konyhába
fáradt kezeivel még a tésztát dolgozza
örömteli hanggal üdvözletét adja
pillanatok alatt három fogásos menü teremt az asztalra;
pocak innen üresen nem távozhat
a szív pedig bánatosan nem maradhat
kérdésekkel bombáz, hallgatagon töpreng
örömünkben pedig náluknál is jobban örvend.
szemei megértést sugároznak,
szavai védelembe fogadnak.
nekünk természetes mindez
s nem tudjuk,hogy kéne meghálálni neki ezeket
pedig egyszerű: szeressük és hallgassuk meg őket :)