Rakott csirke sütőben

Ó, mit is kéne vacsorázni? Sósat-édeset, szárazat vagy krémeset? Ha te is ezzel a dilemmával küzdesz, ez a te recepted lesz! Ha nem szeretsz órákig állni a főzőlap mellett, görgess lentebb ezért az "ott felejthető" csirke tepsisért.
Két fős vacsorához, költséghatékony hozzávalók:
- 1 tenyérnyi csirkemell filé
- 2 db kisebb burgonya
- 150 ml főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb darab koktélparadicsom/1 db normál paradicsom
- 1 db tojás
- reszelt sajt
Ezzel fűszerezz:
só, bors, pirospaprika, oregánó, bazsalikom, szerecsendió

Így felejtsük ott a sütőben:
Egy hőálló tálba beleszórjuk a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, erre ráfektetjük a vékonyra vágott krumpli karikákat, itt jöhet egy csipet só és bors. Felkockázzuk a csirkemellet, amibe belemasszírozzuk a sót, a borsot, a pipospaprikát. A fűszeres húskockákat ráhalmozzuk a krumplira. Egy tálba a tejszín összekeverjük 1 db tojással, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel, szerecsendióval. A löttyel leöntjük a tepsiben várakozókat, majd előmelegített sütőben, fólia alatt fél órát sütjük.

Utolsó lépésként pedig a már szaftosra sült csirkénket megszórjuk a reszeltsajttal és a paradicsom karikákkal.
Ezt követően röpke 20 percre még elfejtük a sütőben. Itt nézzük az időt, különben különös égetett szag váltja fel a lakásban terjengő enyhén fűszeres szaft illatot. :)