Üvegtésztás csirkeleves

November tájékán nem is meglepő, hogy a hektikus időjárásban egyik pillanatról a másikra elkap egy afféle megfázás jellegű gyengeség. Ezt a nyomottságot, ami még nem döntött le a lábamról, úgy döntöttem egy finom fűszeres-gyömbéres forró levessel el is űzöm. Tessék kipróbálni, nem kell hozzá sok minden, mégis hatásos! :)
Ami kell a főzethez:

2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél zellergumó
zellerzöld
fél karalábé
1 ujjpercnyi friss gyömbér
fél liter csirkehús alaplé (ha nincs sem baj)
4 db brokkoli rózsa (lehet karfiol is)
fél póréhagyma
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél db paradicsom
fél db paprika
1 kisebb csili paprika
Fűszerek: só- egész tarkabors-
Elkészítése:
Pofon egyszerű :) mindent egy nagy főzőedénybe beledobunk, mehet egyszerre. Felöntöm kb másfél liter vízzel, megfűszerezem, és addig főzőm, míg a fűszerek és zöldségek harmóniába nem kerülnek egymással. A csirkehús leves alaplevet is hozzáadom ezzel is hozzásegítve a gazdagabb ízvilághoz.
Miközben fő (40 percet) kifőzőm az üvegtésztát. Jó forrón tálalom.