Üvegtésztás csirkeleves

2023.11.02

November tájékán nem is meglepő, hogy a hektikus időjárásban egyik pillanatról a másikra elkap egy afféle megfázás jellegű gyengeség. Ezt a nyomottságot, ami még nem döntött le a lábamról, úgy döntöttem egy finom fűszeres-gyömbéres forró levessel el is űzöm. Tessék kipróbálni, nem kell hozzá sok minden, mégis hatásos! :)

Ami kell a főzethez:

2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
 fél zellergumó
zellerzöld
fél karalábé
1 ujjpercnyi friss gyömbér 
fél liter csirkehús alaplé (ha nincs sem baj)
4 db brokkoli rózsa (lehet karfiol is)
fél póréhagyma
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél db paradicsom
fél db paprika
1 kisebb csili paprika

Fűszerek: só- egész tarkabors- 

Elkészítése:

Pofon egyszerű :) mindent egy nagy főzőedénybe beledobunk, mehet egyszerre. Felöntöm kb másfél liter vízzel, megfűszerezem, és addig főzőm, míg a fűszerek és zöldségek harmóniába nem kerülnek egymással. A csirkehús leves alaplevet is hozzáadom ezzel is hozzásegítve a gazdagabb ízvilághoz. 

Miközben fő (40 percet) kifőzőm az üvegtésztát. Jó forrón tálalom. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el