Rólam

Üdvözöllek a blogomon,  melynek neve már sejtethet valamit (SpicyPoetry, azaz Fűszeres Költészet). Célom bemutatni, hogy minden ízkombinációnak akad egy sajátos költeménye. A végeredmény pedig az ízek és a szavak harmóniájától válik igazán különlegessé. Nem kell félni, receptjeim zömmel gyorsan és könnyen elkészíthetőek. 

Mottóm: Ízlelj, hogy érezd az emlékek erejét. Írj, hogy megmaradjon az emlék. 

Élményekkel teli kutakodást kívánok!

Eva


Fiatal felnőttként, lányként igencsak eleget szerettem volna tenni a normáknak: helyt kell állni a konyhába is.  A kezdetekben Jamie Oliver 20 perces receptjeit koppintgattam. Ám idővel többre vágytam, felütöttem hát a különböző receptkönyveket és blogokat. A receptek kiválasztása mindig hirtelen jött, így az alapanyagok listájára ügyet sem vetve hozzáláttam a főzéshez. Amikor már a serpenyő alatt izzott a gázrózsa, akkor döbbentem rá, hogy a fűszerek illetve alapanyagok sorából sok minden hiányzik az adott ételhez. Ahhoz, pedig hogy ízletes fogás kerüljön a tányéromra, elő kellett vennem a szaglásomat, az ízérzékelésemet, és nem utolsó sorban a kreativitásomat. Ezek egyvelegéből pedig újragondolt receptek születtek, nem mellesleg különleges és ízletes ételek kerültek az asztalra, amiket persze örömmel kóstoltattam meg a szeretteimmel is. Most pedig blog sem született volna, ha az ízek és a látvány nem aratnak sikert. 

A kezdetleges sikereket követte, hogy a velem együtt étkezők is lelkesen kérték el a receptjeimet. A kortársaim többsége az instant leves, és tésztapolcnál megáll (ez nem negatív kritika, magam is gyakran emellett döntöttem), ugyanakkor azt éreztem, bátorságot és ötleteket szeretnék adni nekik, hogy a gyors fogásokon túl is van élet. Az életet pedig nem más, mint élmények, érzelmek és tapasztalatok alkotják. Főzés közben mindig olasz, francia, ázsiai vagy klasszikus zenét hallgatok, ezek adják általában a fogásaim alapját. A tájegységek, életérzések jellegzetességei adják meg mindig az ételeim tematikáját. Általuk pedig nem "éhségből, kényszerből vagy bizonyításból" készítem az ételt, hanem szívből, és lendületből. A falatozást pedig mindig egy kellemes verseléssel (melyeket magam írok) vagy pedig már megírt és jól ismert költők költeményeinek olvasásával zárom. Így az ízek és a művészet egybeforr. Bízom benne, hogy a küldetésem nem hiábavaló, és talán a blogom által ha mindezt bemutatom, más is megérzi ennek a kompozíciónak a gyönyörét és örömét. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el